Τεχνολογία

Apple: Συνομιλίες και με την OpenAI για τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone


Νέο γύρο επαφών με την OpenAI, δημιουργό του ChatGPT, φέρεται να ξεκίνησε η Apple προκειμένου να προσθέσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στο iPhone εντός του έτους.

Οι δύο εταιρείες εξετάζουν τη δυνατότητα συμφωνίας για ενσωμάτωση τεχνολογιών της OpenAI στο iOS18, το επόμενη βερσιόν του λειτουργικού συστήματος για iPhone και iPad, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η Apple και η OpenAI δεν απάντησαν σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Τον περασμένο μήνα πάντως το Bloomberg είχε αναφέρει ότι Apple βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη Google για να χρησιμοποιήσει στο iPhone την τεχνολογία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης Gemini.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Apple δεν έχει αποφασίσει με ποια εταιρεία AI θα συνεργαστεί -θα μπορούσε τελικά να καταλήξει σε συμφωνία και με τις δύο ή με άλλο συνεργάτη.

Σε σχέση με ανταγωνιστές της όπως η Microsoft και η Google, η Apple έχει αργήσει να ενσωματώσει στα προϊόντα της λειτουργίες της λεγόμενης παραγωγικής ΑΙ, εργαλείων που παράγουν κείμενα, κώδικα υπολογιστή, εικόνες και βίντεο σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ διαβεβαίωσε πάντως τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία του έχει επενδύσει «σημαντικά ποσά» στην ΑΙ και ότι θα ανακοίνωνε λεπτομέρειες για τα σχέδιά του εντός του έτους.

Ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν στην εκδήλωση παρουσίασης νέων προϊόντων που προγραμματίζει η Apple για τις 7 Μαΐου.

Το Bloomberg είχε επίσης αναφέρει αυτό το μήνα ότι η Apple τελειοποιεί τον επεξεργαστή M4, ο οποίος ενσωματώνει λειτουργίες ΑΙ και θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά υπολογιστών Mac.

Ακόμα, ερευνητές της Apple παρουσίασαν τον Απρίλιο μελέτη που περιγράφει το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο ReALM, το οποίο φέρεται περνά τον ανταγωνιστή όσον αφορά την ακρίβεια των απαντήσεών του σε ορισμένα ερωτήματα και σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στον ψηφιακό βοηθό Siri.



Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews