Τοπικά

Μαρτυρίες για τη διάσωση του πιλότου του F -16: Αισιοδοξία παρά τα 7 Μποφόρ – Συνέδραμε πλοίο θαλάσσιας προστασίας


Με φόντο το μεγαλύτερο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, στην Αλόννησο η Βάλια Στεφανουδάκη διευθύντρια του Sea Sheperd και ο καπετάνιος – διασώστης Δημήτρης Νομικός περιγράφουν, μιλώντας στο ΕΡΤnews τις στιγμές που ακολούθησαν την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής, καθώς κλήθηκαν από το Λιμενικό να συνδράμουν στις έρευνες που είχαν αίσιο τέλος για τον 29χρονο πιλότο.

Ο καπετάνιος του σκάφους 12 μέτρων που έφτασε από τα πρώτα στο σημείο όπου κατέπεσε το F -16 μίλησε για συνθήκες κανονικά απαγορευτικές, καθώς έπνεαν άνεμοι 7 Μποφόρ. Στο βίντεο της διάσωσης ακούγεται η φωνή του με την ενθαρρυντική φράση «πάνε όλα καλά». Πριν φτάσουν στα μισά της διαδρομής ειδοποιήθηκαν ότι είχε ήδη εντοπιστεί από το Super Puma σώος ο πιλότος.

«Πηγαίναμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και η σκέψη είναι πάντα στον άνθρωπο που βρίσκεται στη θάλασσα, στην ασφάλεια και στην ψυχραιμία», είπε ο καπετάνιος.

Η Βάλια Στεφανουδάκη υπενθύμισε ενόψει τουριστικής περιόδου, ότι η παγκόσμια οργάνωση Sea Sheperd βρίσκεται στην Αλόννησο για την προστασία της τεράστιας βιοποικιλότητας στο μεγαλύτερο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.

Πηγή: ΕΡΤnews – Εκπομπή «Συνδέσεις»





Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews