Ελλάδα

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες – Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι


Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ανακοινώθηκαν οι ποινές στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ποινή φυλάκισης από 3 έως 111 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους πέντε καταδικασθέντες για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που οδήγησε στο θάνατο 104 πολίτες.

Ωστόσο, εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη, γεγονός που προκάλεσε ξανά αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα στους:

• Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα ποινή 5 ετών

• Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών με εκτιτέα ποινή τα 5 έτη

• Ιω. Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα ποινή τα 5 έτη

• Νικ. Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα ποινή τα 5 έτη

• Χαράλαμπο Χιόνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα ποινή τα 5 έτη

• Κων. Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Χρηματικές οι ποινές

Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.

Και η απόφαση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων από το ακροατήριο. «Να κάνουμε κανέναν έρανο… Ντροπή…» φώναξαν οι συγγενείς των θυμάτων.

«Κοιτάξτε μας στα μάτια… Τι θα πείτε στα παιδιά σας» ανέφερε ο κόσμος που βρισκόταν στο δικαστήριο, ενώ κάποιοι κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες.

Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας. «Σήμερα μας ξανακάψατε…» φώναζαν οι κάτοικοι.

Οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από πίσω είσοδο. «Βγείτε έξω φώναζε ο κόσμος. Βγείτε έξω να ζητήσετε μία συγγνώμη. Ντροπή σας. Αν δεν είμαστε εμείς θα υπήρχαν 500 νεκροί» φώναζαν.



Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews